Συγκρότημα 4 μεζονετών στο Παλαιό Ψυχικό

Κ
τήριο κατοικιών τεσσάρων επιπέδων αποτελούμενο από δύο διώροφες μεζονέτες 250 τμ. στο ισόγειο και δύο τριώροφες 300 τμ. (με σοφίτα) στον 1º-2º όροφο. Το μοντέρνο αυτό κτήριο υιοθετεί απλές καθαρές γραμμές, σύγχρονα υλικά, εφαρμόζοντας τις επιταγές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και των κτηρίων πολυ μικρής κατανάλωσης. Το ξύλινο σύνθετο πάνελ και οι κεραμικές πλάκες σε σύστημα αεριζόμενης όψης, τα εκτεταμένα ανοίγματα, οι μεγάλοι και ενιαίοι εσωτερικοί χώροι πλαισιώνουν το αποτέλεσμα.

Το κτήριο διαθέτει σύστημα αεριζόμενης πρόσοψης. Οπές αερισμού, τοποθετημένες σε προστατευμένα, από τη βροχή σημεία, κάτω από αρχιτεκτονικές προεξοχές, που προστατεύουν τα ανοίγματα από τη βροχή και την ηλιακή ακτινοβολία αλλά ταυτόχρονα λειτουργούν και ως επιφάνειες στην επάνω πλευρά φύτευσης. Το οικοδόμημα θερμένεται παθητικά, γεωθερμία, ενεργειακά τζάκια και σύστημα διαχείρισης ανακυκλωμένου ύδατος
για ενεργειακή εξοικονόμηση.

Τέλος, το κτήριο έχει εγκατεστημένο σύστημα αυτοματισμών (ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ E-BUS), φωτισμό με λάμπες αποκλειστικά led και ενεργειακά κουφώματα με θερμοδιακοπή και θερμομονωτικά κρύσταλλα. Τον περιβάλλοντα χώρο περιγράφουν γραμμικά στοιχεία δροσισμού, υγρά στοιχεία που φιλοξενούν χρυσοψαρα (FANTAIL) και νούφαρα και ενισχύουν την επαφή του χρήστη με τη φύση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟικιστικά ακίνητα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥΨυχικό
ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝConZar building workshop