20όροφο κτήριο γραφείων καταστημάτων με υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων

Το επιβλητικό αυτό 20όροφο κτήριο, ένα εκ των ελαχίστων ψηλών κτηρίων της Αθήνας, ανεγέρθηκε το 1980 υπό το καθεστώς της ελεύθερης δόμησης. Έχει συνολική δομημένη επιφάνεια περί τα 40.000 τ.μ. και κατά τις δεκαετίες του 1980 – 1990 φιλοξένησε το Εκθεσιακό Κέντρο Αθηνών, χάρη στο οποίο αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην πόλη της Αθήνας. Αποτελείται από

    • Υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων 500 περίπου θέσεων, τρεις υπόγειες αίθουσες με δυνατότητα προσπελάσεως μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων, κατάλληλες για αποθήκες, αρχεία, εργαστήρια, PARKING και άλλες χρήσεις
    • Τρεις ισόγειους ορόφους με εισόδους αντίστοιχα επί των περιμετρικών οδών του κτηρίου με κύρια την Λεωφόρο Κηφισίας, κατάλληλους για την λειτουργία καταστημάτων, εστιατορίων, εκθέσεων, αιθουσών σεμιναρίων, διαλέξεων, κ.α.
    • Δεκαέξι ορόφους γραφείων επιφανείας 1.250 τ.μ. έκαστος.
    • 17ο όροφο/δώμα στο τελευταίο επίπεδο με χρήση κατοικίας και φυτεμένο δώμα.

Οι όροφοι γραφείων μπορούν να διαρρυθμιστούν κατάλληλα σύμφωνα με τις ανάγκες, σε γραφεία ή σε μεγάλες αίθουσες ή σε τελείως ελευθέρους χώρους με κινητάπλήρη ή διαφανή χωρίσματα.

Το κτίριο είναι κλιματιζόμενο (θέρμανση – ψύξη) με κεντρικό σύστημα, ενώ διαθέτει γύρωθεν μεγάλους εξώστες με πρόσβαση, οι οποίοι το σκιάζουν πλήρως (εξοικονόμηση ενεργείας), με κατ’ επιλογή θερμομονωτικά κουφώματα αλουμινίου και ενεργειακά κρύσταλλα ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο η κατανάλωση ενέργειας κλιματισμού. Το κτίριο, παρά το πολύ μεγάλο ύψος του, εξυπηρετείται ταχύτατα από 6 γρήγορους ανελκυστήρες των 10-15 ατόμων έκαστος, της Ελβετικής εταιρείας SCHINDLER.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕπαγγελματικά ακίνητα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΛεωφόρος Κηφισίας, Αθήνα
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣΤ. Ζενέτος, Γ.Μανέτας, Δ. Ιωαννίδης, Ι.Βικέλας